Tilbake til ordliste

Hva er administrering av virksomhetsmobilitet (EMM)?

Administrering av virksomhetsmobilitet (EMM) er et sett med teknologier, prosesser og retningslinjer for å sikre og administrere bruken av selskapseide og private mobile enheter i en organisasjon. EMM er i stadig utvikling for å imøtekomme et stadig skiftende sett av enhetsplattformer og mobilitetstrender i arbeidslivet.

Hvilken utvikling har EMM gjennomgått?  

EMM-løsninger dukket opp som et resultat av «ta med din egen enhet»-trenden. I stedet for å forby mobile enheter på arbeidsplassen, velger mange organisasjoner å implementere EMM-løsninger for å gi brukerne fleksibilitet når det gjelder enheter samtidig som de beholder IT-kontrollen. 

Hvordan fungerer mobil enhetsbehandling (MDM)?

EMM stammet fra – og inkluderer nå – mobilenhetsbehandling, som gir IT full kontroll over brukerens enhet. MDM beskytter data ved å utnytte retningslinjer for enhetsnivåer fra produsenten eller plattformoperatøren. Ved hjelp av disse retningslinjene kan IT konfigurere, sikre og støtte mobile brukere. IT kan for eksempel aktivere kryptering for alle enheter og automatisk låse eller tilbakestille en enhet.

Hvordan fungerer mobilapplikasjonsbehandling (MAM)?

Mobilapplikasjonsbehandling er en annen viktig komponent i en EMM-løsning. MAM gjør at IT kan administrere kun applikasjoner, ikke hele enheten. IT kan aktivere sikkerhetspolicyer for visse apper, begrense deling av bedriftsdata mellom apper, og selektivt fjerne apper og eventuelle tilknyttede data uten å måtte tilbakestille hele enheten. MAM tillater ikke at IT administrerer personlige apper.

Hvordan fungerer samlet administrering av endepunkter (UEM)?

Ettersom IT ønsker å kunne støtte nyere enhetsplattformer, for eksempel Windows 10, utvikler mange EMM-leverandører løsningene sine slik at de tilbyr samlet administrering av endepunkter. UEM omfatter alle funksjonene til EMM, men gjør det også mulig å administrere alle typer endepunkter, inkludert iOS, Android, Windows, Chrome OS og Mac OS, gjennom en enkelt konsoll. UEM-løsninger gir også brukerne tilgang til alle appene og filene sine.

Hvordan maksimere produktiviteten med EMM?

Målet med EMM er ikke bare å gjøre det mulig for sluttbrukerne å arbeide på mobile enheter – det er å hjelpe dem med å bli så produktive som mulig når de gjør det. Mens forbrukerapper er enkle og praktiske å bruke, tilbyr de ikke det funksjonalitetsnivået som er nødvendig for å utføre rutinemessige kontoroppgaver og heller ikke det sikkerhetsnivået selskaper har behov for.

EMM-løsninger tilbyr mobile produktivitetsapper laget for bedrifter – som e-post, kalender, en sikker nettleser, dokumentredigering og fjerntilgang til bedriftens ressurser som apper, skrivebord og filer. Dette gjør at mobile medarbeidere kan være like produktive og sikre som de er på kontoret.

Hvis du vil vite hvordan Citrix kan forenkle den digitale arbeidsplassen med UEM, gå til Citrix Endpoint Management.

Tilleggsressurser: