Bygg et mer lønnsomt mobiloperatørnettverk

5G- og IoT-generasjonen kommer, og leverandører av kommunikasjonstjenester må være i stand til å kunne implementere nettverkstjenester med høy ytelse og skalerbarhet, som bidrar til å bedre kundeopplevelsen samt generere nye inntektskilder. TCP-optimalisering, videooptimalisering og CGNAT er eksempler på slike tjenester.

Samtidig går tjenesteleverandørene over til en ny type nettverksarkitektur som kalles Network Function Virtualization (NFV) som tilbyr fleksibilitet, hurtighet og betydelig CapEx- og Opex-reduksjon etter hvert som et fullstendig virtualisert nettverk rulles ut.

GI-LAN Virtualization og konsolidering

Lær hvordan

Mobile nettverksoperatører er nødt til å levere en førsteklasses kundeopplevelse for å sikre lojalitet, samt trekke til seg nye abonnenter. I mange land blir kundenes trådløse opplevelse målt og offentliggjort, noe som setter operatørene under konstant press for å oppnå bedre ytelse og målingsresultater.

Citrix har over 10 år med erfaring innen optimalisering av trafikk for å bedre kundeopplevelsen. NetScaler-løsningen kan også administrere videotrafikk når den er kryptert. Med NetScaler TCP og kryptert videooptimalisering kan du oppnå betydelig bedre starttider for video, innlastingstider for nettsider og bedre kapasitet. Dette bedrer kundeopplevelsen i stor grad, noe som igjen øker lojaliteten og reduserer frafallet. Du kan også lansere helt nye videotjenester for kundene dine, i viten om at du kan administrere trafikken og sikre lønnsomheten.

For å kunne virtualisere og organisere nettverket ditt må kritiske nettverksfunksjoner være tilgjengelig på COTS (commercial-off-the-shelf)-maskinvare, og integreres sømløst med organisert programvare.

Du kan distribuere NetScaler-mobiltjenester på COTS-maskinvare nå. En enkelt virtuell forekomst kan oppnå en ytelse på 100 Gbps og flere terabits ytelsesnivåer kan oppnås gjennom klynging. HA (Carrier-grade high availability)- og «betal etter bruk»-lisensiering utfyller bildet.

Hvis du fremdeles ikke er klar for virtualisering, kan du distribuere Citrix NetScaler operatørklassifiserte T1000 fysiske enheter og sømløst migrere til en virtuell enhet i fremtiden. NetScaler-tjenester er nøyaktig de samme uansett om de konsolideres på en dedikert enhet eller distribueres som virtuelle nettverksfunksjoner (VNF).

For orkestrering tilbyr NetScaler Management and Analytics System (MAS) administrasjon, orkestrering og synlighet til NetScaler mobile tjenester. MAS er et kraftig administrasjonsverktøy for virtualisering av nettverksfunksjoner (NFV) og yter samme grensesnitt til orkestreringssystemer, uavhengig av hvordan NetScaler-tjenestene blir distribuert. På denne måten beskytter du investeringen din og får en sømløs migreringsbane til NFV.

DNS omgjør fullt kvalifiserte domenenavn (FQDN-er) som brukes av kunder og applikasjoner til IP-adresser. Behovet for DNS er raskt økende, men sikkerhetstrusler utvikles også. Når DNS ikke fungerer, fungerer ikke nettverket ditt heller. Det er derfor svært viktig å sørge for at tjenesten er beskyttet og at oppetid er garantert.

NetScaler tilbyr et bredt utvalg av DNS-funksjonaliteter, og fungerer som en autorativ domenenavnserver (ADNS) i tillegg til å yte lastbalansering og mellomlagring. Med tanke på DNS-sikkerhet, gir NetScaler støtte for DNSSEC og kan beskytte mot utallige tjenestespesifikke angrep som DDoS, DNS Poisoning og annet.

Carrier-grade Network Address Translation (CGNAT eller CGN) eller Large Scale NAT er en kritisk nettverksfunksjon som gjør det mulig for deg å beskytte IPv4-investeringene dine og styre migreringen til IPv6.

NetScaler tilbyr en komplett CGNAT-tjeneste som kan distribueres som en virtuell nettverksfunksjon på COTS-maskinvare eller konsolideres med andre nettverkstjenester på en carrier-grade-enhet.

Det finnes et stort behov for å forenkle nettverket for å kunne optimalisere ytelsen, innføre fleksibilitet og gjøre plass til utvikling.

I tillegg til TCP-optimalisering, videooptimalisering, DNS-tjenester og CGNAT, tilbyr NetScaler også innholdsfiltrering, DDoS-beskyttelse, tjenestekobling samt et utvalg av ADC (Application Delivery Controller)-tjenester. Alle disse tjenestene kan selvfølgelig distribueres, administreres og organiseres på en konsekvent måte med NetScaler MAS, uansett om de distribueres på enheter eller som virtuelle nettverksfunksjoner.  

NetScaler og NetScaler Management & Analytics System
for mobiloperatører

  • Komplett tjenestesett/VNF-er (TCP-optimalisering, CGNAT, videooptimalisering, trafikkadministrasjon, DNS-mellomlagring, lastbalansering, DDoS-beskyttelse)
  • Fullstendig NFV- og SDN-klar
  • Det beste forholdet mellom pris og ytelse, uansett om distribuert som en fysisk enhet eller et sett av virtuelle nettverksfunksjoner
  • Sømløs migrering fra fysisk til hybrid til virtuell
  • Helt integrert med orkestreringssystemer
  • Unik funksjonalitet for optimalisering av adaptiv bitrate-video, også når kryptert

Se

Optimalisering av adaptiv bitrate

Se hvordan Citrix' adaptiv bitrate-optimalisering fokuserer på problemene med ABR i et mobilt miljø.

Les

Kryptert videooptimalisering 

Forbedre kundeopplevelsen, selv når trafikken er kryptert.

Utforsk

Flere Telco-ressurser

Se løsningssammendrag, rapporter og annet.